Servicii Outsourcing

Outsourcing-ul este un termen din ce in ce mai pronuntat in mediul de afaceri din tara noastra, si nu numai, atunci cand discutam de strategiile investitorilor straini.
Pentru cei care nu cunosc semnificatia, outsourcing-ul sau in traducere din limba engleza „externalizarea”, reprezinta o strategie/un proces prin care o organizatie incredinteaza (deleaga) functionalitati standard catre o entitate externa.

Principalul factor care determina o companie sa recurga la o astfel de solutie este reprezentat de nevoia constanta de reducere a costurilor in scopul optinerii unor marje de profit superioare, iar posibilitatea desfasurarii unor operatiuni intr-o tara in care nivelul salarial este semnificativ mai redus, reprezinta o oportunitate care nu poate fi trecuta cu vederea.

Un alt motiv pentru care organizatiile isi externalizeaza procesele, nu neaparat intr-o alta tara, il reprezinta accesul la expertiza intr-un anumit domeniu, expertiza care nu este valabila in-house. Putem mentiona aici training-ul angajatilor, calculul salariilor si beneficilor acordate angajatilor, mentenanta si dezvoltare software etc. Acest al doilea obiectiv al outsourcing-ului este mai degraba specific companiilor de dimensiuni mici si mijlocii, spre deosebire de primul obiectiv, care este specific indeosebi companiilor mari.

Avantajele outsourcing-ului / externalizării:

  • te ajută să te focalizezi pe activităţile importante, fără să mai ai grija tuturor proceselor
  • îţi permite să aloci resursele financiare sau/şi umane către alte activităţi care au şi ele nevoie
  • reduce riscurile
  • optimizează considerabil bugetul şi timpul alocate unor procese
  • economiseşte timpul şi bugetul alocate instruirii unui personal
  • îmbunătăţeşti performanţa prin faptul că apelezi la specialişti
  • scalabilitate mai mare – te poţi extinde ca business mai uşor şi cu mai multă încredere
  • minimizezi relaţiile de muncă la aranjamente contractuale simple, astfel eliminând riscul discuţiilor cu privire la „cine munceşte mai mult” (des întâlnite în cadrul business-elor mici sau de familie)

Nu uita că şi timpul tău este o resursă. Mai mult, timpul tău înseamnă şi el bani!

GALERIE

Urmărește-ne pe rețelele sociale